10 Years Challenge

Imposante transformaties van 10 jaar geleden tot nu. Dat zijn de collages die ik deze week al te vaak tussen deze 2 tijdmarges op Instagram mocht waarnemen. Dit nieuwe begrip wordt opgemerkt onder de hashtag tenyearschallenge. Een tendens die me zelf ook curieus maakt hoe hilarisch ik er in een schim van 10 jaar geleden uitzag. Maar het blijkt een verloren zoektocht te zijn in het archief van 2009. Ik heb destijds heel wat foto’s rond die periode verwijdert, dat ik niets anders terug vind dan lege fotomappen, uitgevoerd door het lege gevoel die met toen volledig bezat. Hoe symbolisch eigenlijk.

Nu stuurt een goede oude mij deze week een foto door van onze goede oude tijd in 2010. Het is een foto waar ik het bestaan niet meer van af wist, dat ik hem meteen incasseer met een gouden randje. Ook daar op die foto was ik in bezit van zoveel uitgeholde leegtes, maar ondanks alles had ik er toch ook best wel gewoon een goede tijd. Zo goed zelfs, dat nu een decennium later het woord “oud” erbij wordt toegevoegd, om toch nog maar eens vol lof te kunnen spreken over die goede oude tijd.

www.sugarandsick.com110

Ik beslis uiteindelijk mijn eigen scheidsrechter te spelen, en besluit deze foto van 2010 dan maar voor de challenge in te zetten. Hoe deze “hype” trouwens ontstaat in het hetzelfde jaar waarin ik terugblik op 10 jaar diabetes, hou ik toch bijna niet voor mogelijk. Normaal laat ik het groen van nieuwe trends dan ook liever links liggen, om zo aan het vertrouwde te kunnen blijven hangen. Maar met dit fenomenaal toeval besluit ik toch ook maar gewoon mee te zwemmen met de stroom van de tendens.

Moest het dan ook nog niet te laat zijn om met voornemens af te komen, voor het in mijn ogen nog steeds prille 2019, laat me dan opstellen er zo’n feestjaar van te maken. 2009 zal altijd in mijn herinnering staan als het jaar van diabetes. Wel, laat 2019 dan gewoon het jaar zijn om dat te gaan vieren. Ik ben trouwens al aardig op weg.

Er werden al foto’s in overvloed gemaakt van de gebrekkige momenten die het jaar tot nu toe al heeft gehad. Er werd een zonnebril opgezet om de eerste stralen van de winterzon bij prachtig vriesweer te omarmen. En er werden al plannen gesmeed hoe mijn diaversary op zijn allerbest te vieren. Sowieso met een feestbril, als het dan toch al zo’n feestjaar beloofd te worden. Misschien dat die blauwe joekel op de foto van de goede oude daarbij nog kan helpen. Hoe zoiets trouwens ooit in mijn ogen de serieuze intentie heeft gehad ook een hype te zijn, ik hou het echt niet meer voor mogelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.