Waterpomp

Afgelopen zondag heb ik in de Rozenbroeken nu echt eens een leuke dag gehad. Dat was het te samen met Marie & Renée, 2 vriendinnen die me nauw aan het hart liggen. Of om het onder de term te plaatsen waarmee ik als tiener ben opgegroeid, van die BFFE’s. Nochtans zien we elkaar in het dagelijkse leven niet zo vaak, maar als we elkaar zien, maken we er sowieso altijd het allerbeste van. Meer moet dat niet zijn, want meer denk ik dat die 2 op hun allerbest dan ook gewoon niet aankunnen. (laughing out loud)

Tezamen gaan zwemmen moet nu wel juist nog lukken. Zeker met redelijk weer in een verlengd weekend zonder al te veel volk. Bovendien was het de eerste keer dat mijn pomp en ik het water in gingen. Heel zelfverzekerd deden we dat, door de research die ik de dag ervoor nog deed, of de Minimed 640g wel zo waterdicht is als zijn firma beweert. Helaas met alle macht waarover ik nu eens niets te zeggen heb, was dat niet zo, en was het voor de insulinepomp zowel zijn laatste keer in het water alsook in mijn leven.

www.sugarandsick.com18

Wat er precies is gebeurd, valt bij mezelf nog altijd niet te bevatten. Zoals op voorhand verwacht, kreeg ik een melding van slechte verbinding tussen de pomp en sensor. Zoals totaal niet op voorhand verwacht, kreeg ik nog geen uur later daarop de melding van kritieke pompfout. Het was dan ook redelijk kritiek, wetende dat het een melding was die ik niet zomaar kon wegduwen met een “OK”. Ik kon er eigenlijk helemaal niets mee. Al zeker niet met het extreem piepend geluid die zich boos aan het herhalen was. Mijn eerste reactie hierop was vooral om de insulinepomp goed te laten uitdrogen. Dus wikkelde ik er in een gezwichte reddingsactie al mijn kleren rond. Zo kon er ook geen sprake zijn, zoals we met elkaar er nog over grapten, van een bommelding in mijn locker. Het sirenegeluid uit de pomp kon ongetwijfeld wel voor zo’n ophef hebben gezorgd.

Verder maakte het althans die dag geen ophef meer bij me, want afgelopen zondag in de Rozenbroeken was dan ook echt gewoon een leuke dag. Een dag om mij over diabetes anders geen zorgen te maken. De ernst van alles zag ik natuurlijk maar de volgede dag in, op pinkstermaandag. Voor de eerste keer speelde een verlengd weekend met weinig aanwezige mensen niet echt in zijn voordeel. Zo was het voor zowel fabrikant Medtronic, als voor iedereen van mijn diabetesafdeling een weldoende, niet-werkende feestdag.

www.sugarandsick.com19Intussen heb ik het nu wel al aan die mensen kunnen uitleggen, dat ik met een kapotte pomp zit. Eigenlijk zit ik met een kapotte waterpomp, om het zo nog beter uit te leggen. Ik heb die kapotte waterpomp ook ondertussen al kunnen inwisselen voor een nieuwe. Dat deed ik zonder al te veel problemen, net zoals ik anders ook zonder al te veel problemen impulsieve miskopen terug naar de winkel ga brengen.

Aan het hart dat bloed in mijn lichaam pompt, zal ik het alvast niet laten komen. Aan de pomp dat insuline in mijn lichaam pompt, misschien juist nog wel. Vooral om in de toekomst te hopen dat dergelijke situaties niet meer zullen gebeuren. Blijkt nu wel dat ik eerder nog nooit echt veel heb kunnen hopen hoe de toekomst uitkomt. Dus misschien dat ik het dan toch niet zo aan mijn hart moet laten komen, want heb ik je anders al verteld, dat afegelopen zondag in de Rozenbroeken nu echt eens een hele leuke dag was?

2 gedachtes over “Waterpomp

    • Thanks en moest het bij deze nu nog altijd niet geweten zijn, die afgelopen zondag in de Rozenbroeken was nu echt eens een leuke dag, thahha! 🙂 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.